Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Articole

Acidul volatil

Acidul volatil

Denumit simplu VA, acidul volatil înseamnă tot atât de mult pentru vin, precum temperatura pentur corpul uman. O cantitate balansată de VA este necesară pentru buchetul şi aroma vinului dar un exces poate semnala că vinul are probleme. VA poate fi cauzat de mai mulţi acizi chiar dacă în sursa primară se află acidul acetic şi este rezultatul infecţiei bacteorologice prin oxidare în timpul procesului de fermentare. În cantităţi mai mici de 0,05 procente, acidul volatil nu afectează calitatea vinului. În cantităţi mai mari, VA poate da vinului acreală/oțetire.

source foto : http://kosherwinemusings.com

dsc03254

http://shutupandmakewine.wordpress.com

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”