Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Articole

Asociaţii de somelieri

Asociaţii de somelieri

Bulgaria somelierAsociaţia Bulgară a Somelierilor (BAS) este o asociaţie non-profit, înfiinţată în noiembrie 2000.
Aceasta este  membru al Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor (ASI) din 2001, iar activitatea sa principală este promovarea profesiei de somelier în teritoriu  şi creşterea culturii vinului în rândul populaţiei  bulgare.
Mai mult de 1000 de persoane au trecut cu succes nivelul de bază de formare, şi mai mult de 100 dintre acestea au atins nivelul superior  de pregătire. În ASI există mai mult de 50 000 de membri oficiali şi mai mult de 100 000 experţi  instruiţi, care au atins cel mai înalt nivel al profesiei de somelier din toată lumea. Biroul central al BAS este situat în Sofia, şi  alte birouri, sunt în proces de construcţie.
Preşedinte şi fondator principal al BAS este doamna Maria Yordanova, care în timpul adunării generale anuale ale ASI în 2007 a fost ales membru al consiliului de administraţie al ASI, şi în special în cadrul Comisiei de Marketing. Maria Jordanova  a participat la organizarea concursului pentru cel mai bun somelier din Europa 2010. Maria este membru al comisiei de marketing a ASI (Association de la sommellerie internaţionale).
Profesia de somelier este una dintre profesiile cele mai prestigioase şi bine plătite din industria vinului şi a restaurantelor. Din păcate, în Bulgaria este puţin cunoscută.
Profesia de somelier poate fi descrisă că acrobaţia între  servicii de restaurant şi, în special, între  cultura consumului de vin.
Pentru restaurante scumpe şi celebre din lume, este o chestiune de onoare şi de prestigiu prezenta un somelier, deoarece el este persoana care poate transforma o cină uzuala într-un moment de neuitat. În tarile cu o cultură dezvoltată a consumatorului de vin , profesia de somelier este apreciată şi cultivata  prin  învăţământ superior, dar în Bulgaria este momentan la nivel de curs general cu o durata a acestora de aproximativ 3-6 luni.
Experţii  din domeniu, in Bulgaria sunt puţini, şi aceştia , au studiat în afară graniţelor pentru a dobândi competenţele necesare acestei meserii.  Bulgaria a început să pregătească specialişti în domeniu de mai puţin de 10 ani . Având în vedere că Asociaţia bulgară a Somelierilor a fost înfiinţată în anul 2000, până în prezent mai mult de 2000 de oameni au trecut prin cursurile , prelegerile  şi seminariile de formare, care au fost organizate de către aceasta.

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”