Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Articole

Crama Familiei Disney

Solo wine

Diane Disney Miller ,născută Diane Marie Disney este cea mai mare fiică a lui Walt Disney (celebrul  regizor,actor şi filantrop).După căsătoria cu Ron W.Miller , în anii 1970 familia a achiziţionat o podgorie în Napa Valley din California. Intenţia celor doi , după achiziţionarea terenului, a fost să crească proprietatea şi să replanteze soiuri de calitate, nu şi-au dorit o cramă proprie. Iniţial vindeau strugurii diverselor crame din Napa Valley, care produceau mai multe tipuri de vin, ce au primit medalii în fiecare an. Încurajaţi de calitatea strugurilor în 1980, soţii s-au decis şi au construit propria cramă şi din 1981 Cramă Silverado a devenit una din afacerile familiei Miller. Filosofia cramei este producerea unui vin calitativ şi comercializarea lui la un pret corect. Numele  provine de la o veche mină abandonată din Napa Valley, loc, unde scriitorul Robert Louis Stevenson(autorul volumului (“Comoara din Insula”) şi-a trăit mare parte din viaţă.
Prima plantare în podgorie, înainte de a fi cumpărată de Miller-şi a fost în 1890 şi soiurile preponderente erau Chardonnay şi Sauvignon.
În 1983 Crama Silverado scoate pe piaţă primele produse proprii, 1200 cutii(baxuri de sticle) de Chardonnay şi 600 cutii de Sauvignon Blanc, produse ce sunt comercializate în SUA(New York, Florida, L.A).Din 1986 încep producerea Merlot-ului. În 1987 toate cele patru tipuri de vin produse de Crama familiei Miller (Disney),Chardonnay, Cabernet, Merlot şi Sauvignon câştiga medalii de aur la Londra în cadrul Comeptitiei Internaţionale de Vin a€œInternational Wine and Spirit Competition”.
Istoria cramei se îmbogăţeşte cu numeroase evenimente, designul sticlelor şi al etichetelor este îmbunătăţit, podgoria se măreşte prin achiziţionarea mai multor terenuri, se schimbă oenologii şi inginerii şi se trece la tehnologie de ultima generaţie. În 2008 cramă scoate la vânzare colectia vintage de 25 ani Cabernet Sauvignon.
Vinurile Silverado sunt la vânzare cu preţuri cuprinse între 25-90$/sticlă, sunt vinuri complete şi echilibrate.
Solo cabernet Sauvignon, Limited Cabernet Sauvignon, Estate Cabernet Sauvignon, Estate Merlot, Estate Sangiovese, Miller Ranch Sauvignon Blanc, Carneros Chardonnay sunt vinurile produse de Silverado, în fiecare dintre ele se regăsesc arome specifice strugurilor din care sunt făcute şi pentru fiecare tip de vin sunt aplicate metode diferite de vinificaţie şi îmbătrânire.
Ne-am oprit atenţia către un Cabernet Sauvignon 2003 din colecţia Solo şi i-am urmărit evoluţia.
Strugurii au fost culeşi în 4 octombrie 2003, vinul a fost îmbuteliat în septembrie 2005 şi scos pe piaţă în octombrie 2006. Vinul cuprinde 100% struguri cabernet cultivati în Napa Valley. Despre anul recoltării specialiştii au precizat că a fost un an ploios şi mai călduros decât de obicei în sezonul de creştere. Fermentaţia a fost precedată de macerarea cojilor timp de 29 de zile pentru dezvoltarea taninului. Vinul a stat 16 luni în butoaie din care 21% în butoaie noi şi 83% în butoaie franţuzeşti. Vinul a fost îmbuteliat în septembrie 2005 şi conţine 14.2% aciditate, un ph de 3.66.
“Inceputurile plantării viţei de vie este asemănător mineritului după metale preţioase, cultivatorul de vită de vie prospectează deasemenea.” Robert Louis Stevenson

foto:http://www.silveradovineyards.com

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”