Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Articole

Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”

Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”

Richard Geoffroy este descendentul unei vechi linii de crescatori de vita de vie din regiunea Champagne. A ales, oarecum impotriva firii, sa faca medicina. Dupa ce in 1982 si-a finalizat studiile in medicina, s-a intors la traditia familiei sale ( viticultura) si s-a inscris la Scoala Nationala de Oenologie de la Reims. Geoffroy si-a inceput a doua cariera, in vin, la Napa Valley, devenind consultant tehnic la Domeniile Chandon.

Ca sef de crama la Dom Perignon, Richard Geoffroy este cel care decide daca o recolta va deveni sau nu un viitor produs Dom Perignon.

Cand se refera la produsele casei pe care o reprezinta si de care se ocupa cu mare daruire Geoffroy foloseste metafore memorabile spunand ca: “am asemuit de multe ori o recolta cu o piesa muzicala compusa de natura, rolul meu este sa-l interpretez; acest dialog armonios intre singularitatea Dom Perignon si personalitatea fiecarei recolte, este cheia ce dezvaluie sufletul unui vin de calitate”. Ca metafora sa prinda viata a convocat trei nume  importante din industria muzicala, Alexandre Desplat, Lang Lang si Robert Wilson pentru a compune si interpreta trei piese muzicale inspirate de vinuri selectate de medicul-oenolog: Dom Pérignon Vintage 2003; Dom Pérignon Rosé 2000; si Dom Pérignon Oenothèque 1966. Cei trei au fost invitati la mai multe degustari pana cand Alexandre Desplat a transformat senzatiile in cuvinte spunand despre Vintage-ul 2003: “spumos, cu pauze bruste, ca un mozaic de elemente dezorganizate”, despre Rose-ul 2000 “senzual, plutitor, noros cu reminescente de Debussy” si ultima recolta 1966 a caracterizat-o ca fiind “telurica, puternica, densa ca un rasarit tarziu”.

Lansat la “Casa Leighton” din Londra (fosta casa si studio a artistului Frederic Leighton) noul vin de la Dom Prignon este descris de critici ca fiind “gratios si subtil” cu un corp bine structurat.

Lansarea de la Londra a fost precedată de o lansare la Istanbul, aleasa de Geoffroy, pentru a da jurnaliștilor experienta unica de a descoperi atât orașul de pe Bosfor cat și vinul de la Hautvilliers.

Richard Brierley, manager al comercianților de vin Vanquish, a descris Rose 2002 ca fiind “burgund, în mod constant într-o tensiune precum resortul unui ceas vechi.”

Geoffroy spune despre ultima lansare a casei Dom Perignon ca este „bijuteria intunecata” a lui Dom Perignon.

„Exista o tensiune mare in vin. Pinot Noir si Chardonnay fiind complementare si inverse.” a declarat el jurnalistilor, comerciantilor de vin si criticilor adunati la Casa Leighton. „Cu acest vin ajungem la stele. Lasati-l sa cante si sa danseze.”

Vinul Rose 2002 este un amestec de Pinot Noi si Chardonnay ce a fost imbatranit timp de 10 ani. Se poate cumpara la pretul de 340 de lire/sticla.

Rose 2002 Rose 2002Dom Perignon Rose Vintage 2002 este promisiunea armoniei complete, expresia spiritului pur al Dom Perignon. Richard Geoffroy spune despre noua lansare a Casei Dom Perignon, ca este produs in conditii “neasteptat de perfecte”.

Perfect sau nu, dar in mod sigur  muzical, puternic, dens, senzual, noul produs de la Dom Perignon este o aparitei demna de luat in seama. Avand in vedere ca este narat ca o poveste frumoasa, Dom Perignon Rose 2002  merita cu siguranta “citit” si apreciat corespunzator intr-o atmosfera prietenoasa.

Degustare placuta!

Raluca Faibis

 

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”