Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Articole

Inaugurare Crama Avincis

Inaugurare Crama Avincis

Crama Avincis

La data de 13 iunie 2011 a avut loc evenimentul de inaugurare a Cramei Avincis de pe domeniul viticol Vila Dobruşa, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea şi prezentarea primelor vinuri din producţia proprie a SC Avincis Vinuri SRL. La eveniment au participat si proprietarii, Irinel Stoica si Valeriu Stoica.

Peste 300 de invitaţi, printre care s-au numărat oameni de afaceri, producători de vinuri, autorităţi locale şi din domeniul vitivinicol, ambasadori, avocaţi, membri de familie şi prieteni au putut afla povestea AVINCIS, cunoaşte echipa şi degusta primele vinuri Avincis.

Crama, opera arhitectului Alexandru Beldiman si conacul boieresc in stil neoromanesc, datand din 1904 si restaurat in intregime de acelasi architect, sunt situate pe Dealul Dobrusa, pe malul stang al Oltului, chiar deasupra orasului Dragasani.

Podgoria, se intinde pe aproximativ 30 de hectare, pe rod fiind in prezent doar cateva hectare. Proprietarii, nume de referinta in domeniul avocaturii, isi doresc ca podgoria sa se intinda pe 50 de hectare, aceasta tinta fiind realizabila intr-un orizont de timp de sapte, opt ani, obiectivul principal fiind producerea unor vinuri premium, care in timp sa primeasca recunoastere internationala.

In prezent la AVINCIS, sunt plantate soiuri ca: Sauvignon Blanc, Cramposie , Muscat Ottonel, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Pinot Gris, Negru de Dragasani, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. De realizarea vinurilor se ocupa tanarul enolog francez Ghislain Moritz. Proaspăt absolvent al Universităţii din Dijon, a dobândit experienţă în vinificaţie, lucrând la Domaine Devillard în Bourgogne (Franţa) şi la Conceito da Veiga, în valea Douro (Portugalia).

Primele vinuri imbuteliate la AVINCIS, sunt vinuri tinere, din recolta 2010 – Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel si Cramposie Selectionata.

Crame Avincis

Galerie Foto:

sursa imagini: facebook.com

Pentru cei care vor sa viziteze Crama Avincis, mai jos aveti harta (Google Maps):

 

Get Social

 • Week-end cu vinuri noi

 • Ice wine intre Canada, China si Australia

 • Descifrarea etichetelor

 • Vinurile bio si viticultura ecologica

 • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

 • Primavara targurilor de vinuri

 • Cum citim etichetele…?

 • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

 • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

 • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”