Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Stiri

Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

Cel mai mediatizat cuplu de la Hollywood a încetat sa ne mai surprinda. Daca nu se dedica operelor caritabile ( Jolie-Pitt Foundation) sau design-ului ( Pitt a prezentat in noiembrie 2012 prima sa colectie de mobila art deco in magazinul new-yorkez a lui Frank Pollaro), cei doi se ocupa de noua lor achiziție: Chateau Miraval, Correns, Franța. Domeniul viticol împreuna cu proprietatea (35 de dormitoare), evaluate la 60 milioane de dolari au devenit, acum 2 ani, resedinta mult invidiatului cuplu. Renovarile de rigoare prevăd, printre altele, extinderea si instalarea recipientelor de inox, folosite in procesul de vinificatie.

Luna viitoare Brad si Angelina isi vor lansa primele sticle de vin rosé Miraval Cotes de Provence, care va purta eticheta “Jolie-Pitt and Perrin”. Vinul va fi produs si distribuit de familia Perrin, proprietari ai Château Beaucastel din Châteauneuf-du-Pape. Acestia au inceput sa lucreze pentru celebrul cuplu anul trecut si sunt recunoscuti ca experti si pionieri ai viticulturii biologige inca din 1950. Noul rose este facut din struguri biologici recoltati in totalitate de pe acest domeniu de 500 ha, pe care cele doua staruri l-au inchiritat mai multi ani, inainte de a-l cumpăra, in 2011.

Cunoscuți ca perfectionisti in orice intreprind, Brad si Angelina s-au implicat de la inceput in procesul de fabricare al băuturii bahice, contribuind pana si la design-ul etichetei si al sticlei, conceputa si ea, special pentru noul vin.

Domeniul produce deja vinuri roșii, albe si un rosé numit Pink Floyd (dupa renumitul grup care si-a înregistrat unul dintre albume intr-un studio aflat pe proprietate), insa noii parteneri vor continua in august cu lansarea unui nou vin alb, urmand ca anul viitor sa comercializeze noi vinuri roșii. Revista Decanter vorbește chiar de un amestec de soiuri intre Mourvedre si Cabernet Sauvignon-Syrah (acesta din urma fiind, deja, folosit pentru vinul roșu si rose), pentru a adauga mai multa complexitate vinului.

Perrin spune despre Pitt ca este un connaisseur atragand atentia ca pentru cele doua staruri vinul nu este doar un hobby, ci un obiectiv pe termen lung. Cele doua familii au căzut de acord si cu aceasta idee de a face vin bio : “Pentru noi, singura cale de a cultiva struguri este cea biologica.” a adaugat Perrin.

Brad si Angelina sunt ultimele celebritati intrate pe lista vedetelor care si-au pus, pana acum, amprenta in industria vinului. Actrita Drew Barrymore isi promovează, deja, numele pe o eticheta de vin italian Pinot Grigio, in timp ce Antonio Banderas a ajuns pe piata din Statele Unite, anul trecut, cu vinul sau spaniol Anta Banderas. Pentru mai multe detalii despre vedetele pe care le putem “avea” in cramele noastre, puteți accesa http://www.somelier.ro/vedetele-din-crame/

Pe cand o degustare la Domeniul Jolie-Pitt, in Provence? Va tinem la curent!

Nicoleta Légaré.

sursa foto:www.rick.com/altfg.com

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”