Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Stiri

Paharul Saturn

Paharul Saturn

In cazul in care aveati senzatia ca nu se mai poate inventa nimic special in lumea in care traim, vin sa va anunt ca pe intreg mapamondul in fiecare zi se inventeaza ceva nou. Cand ne gandim la industria vinului avem in minte doar vinuri sofisticate, ambalaje din ce in ce mai optimizate, etichete din ce in ce mai colorate, stilizate, etc., ei bine astazi ne oprim la servirea si prezentarea minunatei licori. Stim cat este de important modul in care este servit vinul, decantorul in care este prezentat si aerat; dar cunoastem cu totii importanta paharului in care vinul este savurat. Pentru ca tot vorbeam de inventii la inceput, va prezint ultima aparitie din industria mult discutata. Paharul Saturn.

Domnul Christopher Yamane, student american la facultatea de Arte, a avut inspiratia sa creeze un pahar unic si extrem de folositor. Prin designul sau, total aparte, paharul ne ofera garantia ca lichidul ramane unde trebuie, daca nu este consumat, respectiv in pahar. In general paharele de vin pot fi proiectate pentru a arata elegant si pentru a optimiza fluxul de aer astfel imbunatatind  aroma. Ingeniosul pahar de vin Saturn inventat de Christopher Yamane este realizat  dintr-o singura bucata de sticla, avand o janta, un inel,  ce il impiedica sa se rastoarne.   Yamane foloseste tehnici  traditionale, din Italia,de suflare a sticlei pentru a da acestuia o forma asemanatoare planetei Saturn, pentru a-l plia ca pe un balon si pentru a capta aerul in el la fel ca o capcana.

Janta, de asemenea, actioneaza ca o linie de umplere, astfel incat portiile sunt perfecte de fiecare data. Setul de 4 pahare ajunge sa coste in jur de 150$ si este din ce in ce mai des folosit de restaurantele nonconformiste si nu numai. Magazinele de specialitate care le comercializeaza au afisat ”sold out”  deja la ultima inventie din industria vinului. S-ar putea sa dureze un timp pana ne vom obisnui cu acest nou tip de pahar, dar merita pentru ca avem asigurarea ca nu se va termina cu o rochie acoperita in Shiraz.

Roxana Gidea

sursa:www.dornob.com

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”