Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Stiri

Primavara targurilor de vinuri

Primavara targurilor de vinuri

A venit in sfarsit primăvara peste tot in Emisfera de Nord…sau aproape. Si cu ea soarele mai binevoitor, gradinaritul, lucrarile de primavara printre randurile de vita-de-vie, chef de ordine si curatenie, de iesiri sau de petreceri. Si pentru ca primăvara înseamnă mai multa lume pe străzi, mai multe plimbari, mai mult aer curat si mai ales mai multe întâlniri in aer liber sau in aer de..sărbătoare, va invitam sa va pregătiți pentru targurile de vin!

Luna aceasta au început cele mai importante târguri si concursuri internationale cu si despre vinuri, care promit nu numai degustari de vinuri noi dar si seminarii sau conferințe pentru experti si amatori. Notati cele mai importante evenimente ale acestui sezon nu numai din țările vechiului continent, dar si din Lumea Noua :

proweinProWein, Dusseldorf, Germania, 24-26 martie. Tema principala a acestui târg este prezentarea unora dintre cele mai bune vinuri si schimbul de idei in legătura cu stocarea intr-un mod efectiv al băuturii bahice. 45 de tari si-au anunțat deja prezenta cu ceva mai mult de 3700 expozanti, care-si vor prezenta ultimele vinuri si produse in fata specialiștilor din domeniu dar si a amatorilor. Sunt așteptați 39000 de clienți, care, timp de trei zile, se vor bucura de degustari de vinuri si alte băuturi alcoolice, vor experimenta ultimele descoperiri in acesta vasta bransa si vor fi invitati la seminare interactive si discuții organizate pe teme precum “Wine of origin” sau “Wine best friend”, multe din aceste evenimente fiind insotite de specialitati culinare. Un târg foarte așteptat mai ales datorită  faptului ca este precedat de Meininger’s

International Wine Conference 2013, pe 23 martie, care va avea ca subiecte principale cele doua forte care sunt pe cale sa schimbe industria vinului de astazi : comertul online (o noua metoda pentru a conecta cumparatorul si vinul) si remarcabilul avant pe care l-a luat in ultimii anii piata chineza (aceasta incluzand de acum si comertul cu vinuri). Conferința, care va avea loc tot la Dusseldorf se va încheia cu prestigiosul MEININGER AWARD Excellence in wine & spirit. Considerat primul eveniment al expozitiei ProWein, acest premiu constituie o excelenta ocazie de a cunoaste importatori, exportatori, producatori sau distributori prin prezentarile din cadrul “Who’s who in the world wine” (“Cine este cine in lumea vinului”). Un eveniment care nu trebuie ratat!

evenimentGood Wine, București, 29-31 martie, se pregătește, ca de fiecare data, cu vinuri premiate, de pe piata autohtonă sau internationala. Un loc de întâlnire al producătorilor si al potentialilor clienți, degustari de vinuri cunoscute sau mai putin cunoscute cu informații directe de la specialiștii in fabricarea vinurilor cât si de la somelieri, iată ce va așteaptă la sfârșitul acestei luni, la Centrul Expozitional Romexpo.

Wine Masters Challenge – XV World Wine Contest, Estoril, Portugalia, 25-31 martie. Este concursul care premiaza nu numai vinurile exceptionale din întreaga lume dar si oenologi, producători si regiuni viticole si care vor fi ulterior inclusi pe listele on-line ale acestui concurs, pentru cei care vor dori sa cumpere sau sa distribuie un produs testat de catre cei mai buni experti internaționali.

VINARIA, Bulgaria, Plovdiv, 3-6 aprilie. VINARIA  este locul de intalnire a tuturor celor care au legutura cu industria vinului. Este evenimentul unde schimbul de informatii, prezentari ale inovatiilor si tehnologiilor din sectorul viticol fac parte din numeroasele seminarii, conferinte si intalniri de afaceri la care participa reprezentanți din peste 30 de tari, totul intr-un cadru festiv, creat de design-ul impresionant al standurilor. Mii de producători, distribuitori si connoisseurs ai vinurilor de calitate si spirtoaselor sunt așteptați la VINARIA in fiecare an. Târgul este încheiat de prestigioasa competiție care evalueaza vinurile si alte bauturi bulgare “The National Wine and Spirits Tasting”, organizata de National Vine si Wine Chamber, in cadrul VINARIA.

Vinitaly International Wine & Spirits Exhibition, Verona, Italia, 7-10 aprilie, va gazdui expozitia de vinuri organice si biodinamice, Vivit –  Wines, Winegrowers and Terroirs, pentru a doua oara, ca replica la imensul succes pe care l-a avut prima editie, in martie, anul trecut. Desigur, regulile sunt stricte si se prevede un control al vinurilor ce vor fi prezentate, asta, desigur, in afara certificatelor eco necesare inscrierii la acest târg. ” Am decis sa ne concentram pe Vivit, pentru ca, ca si organizatori ai targului Vinitaly, suntem interesati in dezvoltarea si promovarea vinurilor ecologice si biodinamice in cadrul evenimentului principal, a specificat Giovanni Mantovani, CEO & Director General of VeronaFiere. Este raspunsul nostru la cererea de vinuri fabricate dupa metode naturale si care cunoaste un avant fara precedent pe pietele Europei de Nord si ale Statelor Unite.” Accentul va fi pus pe transmiterea valorilor, la fel ca si pe viziunea de lucru a celor care se ocupa de vinuri eco, viziune caracterizata prin băuturi produse intr-un mod personal, care includ natura si regiunea din care provin.

615-3THE BEST SOMMELIER IN THE WORLD COMPETITION, Londra, 22 aprilie. Concursul se va desfășura la The Park Lane Hotel si va pune la încercare profesionalismul somelierilor din 31 de tari. Concomitent cu acesta, un alt eveniment va avea loc in Ballroom al aceluiasi hotel. Evenimentul, care are ca tema “Made in Italy”, este ocazia unei degustari de prima clasa a unora dintre cele mai bune vinuri si specialitati culinare italiene. Câțiva dintre producătorii renumiti, precum Gaja, Tenuta San Guido Sassicaia, Berlucchi, Antinori, Cantina Terlano, Jermann, Bellavista si Feudi San Gregorio isi vor prezenta vinurile exceptionale.

Organizatorii importantei competiții sunt Mr. Franco Ricci, Președinte a Worldwide Sommelier Association, cea mai mare Asociație a Somelierilor cu peste 100000 memberi si UK Sommelier Association, reprezentati de Președintele Mr. Andrea Rinaldi si General Manager Ms. Federica Zanghirella, a caror sarcina va fi supravegherea desfasurarii evenimentelor si functia de liaison intre responsabilii departamentelor de logistica.

evenimentExpoVinis Brasil 2013, Sao Paolo, Brazilia, 24-26 aprilie. Este toamna in Brazilia iar piata braziliană de vinuri se afla in continua creștere. Acest târg este ocazia mult asteptata de America Latina pentru a intalni producători brazilieni si din întreaga lume care cauta noi alternative in menținerea sau dezvoltarea afacerilor cu vinuri. ExpoVinis este momentul in care acești producători naționali si internationali isi pot prezenta etichetele cumparatorilor interesați si reprezintă locul optim pentru a te face cunoscut si a deschide o noua piata.

Expoziția International Wines & Spirits, Seul, Coreea de Sud, 25-27 martie. Aflat deja la a 11a ediție, târgul SWS Expo este organizat de liderii coreeni pe piata de vinuri si alte băuturi alcoolice din “Asociația Importatorilor coreeni de vinuri si băuturi alcoolice” (KWSIA). Anul acesta, ca si in 2012 se așteaptă participarea a cel putin 13 tari, printre care Franța, Italia, Statele Unite, Australia si Africa de Sud. Piata coreeana este, de câțiva ani, principalul obiectiv al țărilor mai sus amintite si asta datorită creșterii progresive a pietei vinurilor in Coreea de Sud, cu 10-15% de la an la an. Sunteți așteptați la COEX, centrul expozitional aflat in inima capitalei, unde totul va este accesibil: 10 hoteluri, un mall subteran si, surprinzător, aeroportul cu al sau Korean City Air Terminal.

Women and Wines of the World – Femmes et Vins du Monde, Monaco, 25-26 aprilie. Este primul concurs francez de vinuri degustate exclusiv de către doamne. Ajuns deja la a 7a ediție, el propune un maximum de 30 de vinuri pe zi ( numai dimineata) pentru a fi degustate de specialiste internaționale in timp ce juriul este format tot din doamne, 5 la număr. Monaco, placa turnanta a afacerilor internaționale, care se mandreste cu 125 de nationalitati, este locul ideal pentru a te bucura de soare, mare si …un vin bun!

Degustare plăcută, doamnelor si domnilor!

Nicoleta Légaré.

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”