Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Articole

Şampania cu gheaţă

Şampania cu gheaţă

Cu siguranţă nici un produs alimentar nu este mai reglementat de norme precum şampania, acestea ţin de locul de unde provin strugurii, de modul în care aceştia sunt cultivaţi, de tipul de struguri, de valoarea sucului lor  , de vârstă la care vinul poate fi vândut şi aşa mai departe.  Însă aceste norme nu se opresc aici ci merg până la modul în care produsul final este consumat.Astfel conoscatorii va pot spune că şampania ar trebuie să fie servită întotdeauna  refrigerată, de preferinţa la 7 grade celsius. Este recomandat că această refrigerare să nu fie într-un frigider ci într-o frapieră umplută jumătate cu gheaţă şi jumătate cu apa timp de 20-30 de minute.
În consecinţă aceste ,,condiţii,, au fost acceptate de consumatorii de şampanie. Pentru cunoscători ideea de a bea şampania cu cuburi de gheaţă părea de neconceput, dar asta a fost exact ceeea ce una din cele mai vechi case  de producţie a şampaniei şi-au propus să realizeze. Moet & Chandon Ice Imperial este o şampanie destinată exclusiv pentru a fi băuta cu gheaţă.
Ideea noii sampanii a venit de la observarea modului în care oamenii beau vinul şi şampania în zonele cu temperaturi calde. Potrivit lui Benoit Gouez, şeful cramei de la Moet & Chandon vedetele aflate în beach-barurile aflate pe Rivieră franceză şi în St. Tropez preferă să comande şampania cu gheaţă că şi o băutură reconfortantă în timpul vacantelor de vară fierbinţi. Însă ei folosesc o şampanie clasică, case îşi schimbă din calităţi în combinaţie cu gheaţă. Dacă se pune gheaţă într-o şampanie clasică se obţine o băutură apoasă care îşi pierde identitatea şi aromă.
În aceste condiţii a fost creaţă Ice Imperial, astfel încât băutură să îţi găsească un echilibru în prezenţa gheţii. Astfel noua şampanie a fost testată anul trecut în St. Tropez pentru a vedea modul în care consumatorii de şampanie ar reacţiona la ea. Şampania nu este recomandată să fie băuta fără gheaţă. De altfel mesajul din jurul gâtului sticlei prevede în mod clar că şampania să fie băuta cu gheaţă.Şampania este realizată dintr-un amestec de Pinot Noir, Pinot Meunier şi Chardonnay şi este mai dulce decât Moet Chandon Clasic şi Imperial. Datorită amestecului de arome , produsul nou scos pe piaţă are un gust tropical cu note florale.

foto luxuo

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”