Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Articole

“Suav Tămâioasă Românească” medaliat cu aur

În urmă participării la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti, vinul Suav Tămâioasă Românească(casă Senator Wine)  a fost distins cu medalia de aur.
Senator Wine a început să producă vinuri în regiunea Vrancea, care este una dintre cele mai vechi şi mai renumite regiuni viticole din România.
Gamă Suav
“Suav” este prima gamă de vinuri dedicată femeilor. Vinurile care compun această gamă sunt soiuri aromate, strugurii fiind culeşi la supracoacere.
Numele gamei ilustrează caracteristicile vinurilor (delicate, neagresive, rafinate), făcând trimitere în acelaşi timp la esenţa eternului feminin.
Etichetele conţin trei simboluri care definesc femeia independenţa şi cu personalitate a zilelor noastre: un pantof de seară cu toc, o rochie de vară şi o geantă.
Descriere
La examenul vizual  vinul îşi etalează robă galben-aurie, iar potecile uleioase ce se unduiesc agale pe pereţii paharului la rotirea acestuia accentuează plăcerea şi farmecul degustării.
Examenul olfactiv reflectă o tipicitate de soi inconfundabilă, putând regăsi arome de flori de salcâm şi petale de trandafir, cu urme discrete de busuioc şi mentă.
La degustare vinul degaja eleganţă, aromele florale împletindu-se cu prospeţimea vinului pentru a creă o armonie totală şi un post gust lung, care are tuşe discrete de polen , ceară şi miere.
Acest vin este un partener redutabil pentru deşert, în special plăcintă dobrogeană cu brânză dulce şi stafide şi chiar la o sarailie.

Senator Wine a început să producă vinuri în regiunea Vrancea, care este una dintre cele mai vechi şi mai renumite regiuni viticole din România.
De-a lungul anilor compania Senator Wine a crescut şi în acest moment exploatează 850 hă vie în patru regiuni diferite: Vrancea, Însurăţei (Brăila), Huşi şi Tirol (Caraş Severin).
Având plantaţii viticole în patru zone diferite din ţara, compania are posibilitatea să selecteze cele mai bune vinuri din fiecare regiune şi să ofere consumatorilor un standard ridicat de calitate.
Brand-urile aflate în portofoliul companiei sunt Monşer, Varius şi Senator Private Collection. Monşer este cea mai mare gamă de soiuri pure româneşti, Varius o colecţie de 5 soiuri internaţionale, iar Senator Private Collection sunt două cupaje, unul alb şi unul roşu.

DIPLOMA


senator wine

conform website-ului companiei

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”