Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Stiri

VINEXPO 2011

VINEXPO 2011
INFORMARE DE PRESA
20 iunie
In perioada 19 -23 iunie 2011 se desfasoara la Bordeaux, Franta, manifestarea expozitionala “VINEXPO 2011”, cel mai important eveniment expozitional mondial al anului in domeniul vinului si bauturilor alcoolice.
Participarea romanesca la aceasta manifestare s-a realizat in cadrul Programului de promovare a exporturilor romanesti, in conformitate cu HG 296/2007, in administrarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si in cooperare cu Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri din Romania – APEV.
In cadrul pavilionului romanesc isi expun produsele 12 renumiti producatori de vinuri romanesti: Agricola Stirbey, Carl Reh Winery, Crama Ceptura, Halewood Romania, Cramele Recas, Domeniile Sahateni, Murfatlar Romania, Senator Wine, Serve Ceptura, Vincon Vrancea, Wine Princess, Cotnari.
Deschiderea oficiala a salonului international al vinului si bauturilor alcoolice “VINEXPO 2011” a avut loc, la Palatul Congreselor din Bordeaux , in data de 19 iunie 2011, ora 10:30, in prezenta mai multor oficiali francezi, printre care: domnul Alain JUPPE – ministru de stat, ministrul afacerilor externe si europene, primarul orasului Bordeaux, domnul Bruno LE MAIRE – ministrul agriculturii, alimentatiei, pescuitului, dezvoltarii rurale si amenajerii teritoriului, domnul Philippe MADRELLE – senator de Gironde, domnul Alain ROUSSET – deputat de Gironde, domnul Pierre GOGUET – presedintele Camerei de Comert si Industrie Bordeaux, precum si presedintele targului – domnul Xavier de ETZAGUIRRE .
Manifestarea din acest an, realizata in patria vinului si in tara cu cel mai mare export de vin din lume, se bucura de un interes deosebit in plan international, la aceasta editie fiind prezenti 2.400 de expozanti din 47 de tari, printre care: Franta, Italia, Spania, Germania, SUA, Chile, Argentina, Brazilia, Mexic, Uruguay, Africa de Sud, Serbia, Slovacia, Malta, Norvegia, Sri Lanka, etc. Din Europa de Est sunt prezente 11 tari, intre care si Romania.
Pe parcursul celor cinci zile ale manifestarii expozitionale sunt programate conferinte si prezentari de produse, precum si un program special de degustari de produse “Tastings by Vinexpo”. La degustari vor fi prezente cateva staruri internationale din domeniu, precum Michel Rolland, Alex Heinz, Giovanni Bietti, Tim Atkin, etc. Totodata, printre vizitatori se vor numara manageri in achizitii reprezentand firme, precum: Grupul Alain Ducasse, la Tour d’Argent, Taillevent, Relais Bernard Loiseau, Gordon Ramsay, etc., dar si reprezentati ai unor mari  lanturi de hoteluri si restaurante.
Biroul de presa al MECMA  source foto: http://www.rufaro.com

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”