Most Popular

Facebook Subscribe

FB Like Box

Articole

Vinul rosu excelent pentru sedentari si astronauti

Vinul rosu excelent pentru sedentari si astronauti

Compuşii din vinul roşu, conform unui studiu  sunt foarte buni pentru cei cu un stil de viaţă sedentar.

Un nou studiu sugerează că unii compuşi din vinul roşu împiedică efectele negative ale vieţii sedentare. Resveratrolul, un antioxidant regăsit în majoritatea vinurilor roşii ar putea ajuta astronauţii ce se confruntă cu efectele negative asupra sănătăţii, din imponderabilitate, combinate cu inactivitatea. Resveratrolul se pare că are efecte benefice asupra creşterii musculaturii şi a masei osoase, fapt ce poate preveni riscul apariţiei osteoporozei. Oamenii de ştiinţă care lucrează la acest studiu, au comparat testele pe  un lot de cobai cărora li s-a administrat o  doză zilnică de resveratrol şi un alt lot fără administrare. Rezultatele sunt remarcabile.
Cei care nu au fost injectaţi, aveau masă musculară redusă şi denitatea oaselor mică, uimitoare a fost şi rezistentă la insulină a acestora. Cobaii injectaţi nu au prezentat niciunul dintre efectele de mai sus.
Federaţia Societăţilor Americane de Biologie Experimentală (FASEB), publicaţie de cercetare,  în care s-a  editat acest studiu, constată că acest compus, din vinurile roşii, contracarează efectele negative ale inactivităţii şi sedentarisumului în organismul uman.
Gerald Weissmann, redactor-şef al FASEB a spus, “Resveratrolul nu poate fi un substitut pentru activitatea fizică, dar ar putea ajuta la sănătate.” Nu sunt date copleşitoare care arată că organismul uman are nevoie de activitate fizică, dar pentru unii dintre noi, sportul şi lupta cu sedentarismul nu este deloc uşoară”, a spus Weissmann.

“Un mediu de gravitate redusă face aproape imposibilă viaţa pentru astronauţi. Pentru Earthbound, barierele în calea activităţii fizice sunt la fel de provocatoare, fie că este vorba de  boală, un prejudiciu, sau o slujbă de birou. Resveratrolul nu poate fi un substitut pentru exerciţiile fizice, dar ar putea încetini deteriorarea masei muscular şi a osaturii până când cineva îşi reia activitatea fizică. “În studiile anterioare, în special de către Universitatea din Glasgow, resveratrolul  a fost sugerat ca tratament eficace pentru inflamaţiile periculoase, cum ar fi apendicită, peritonită şi septicemie.

Get Social

  • Week-end cu vinuri noi

  • Ice wine intre Canada, China si Australia

  • Descifrarea etichetelor

  • Vinurile bio si viticultura ecologica

  • Chateauneuf-du-Pape vinul complet

  • Primavara targurilor de vinuri

  • Cum citim etichetele…?

  • Miraval Cotes de Provence, vinul cuplului Jolie-Pitt

  • Degustari de Icewine la Niagara-on-the-Lake

  • Dom Perignon canta si danseaza in ritmuri de “Rose”